gandalfsresor.blogg.se

2014-12-29
05:28:23

Westport

Hallå alla där himma i snön!

Vi befinner oss för tillfället i Westport efter några intensiva veckor med många upplevelser.
Westport är en rätt lugn liten stad med NZ bästa surf som vi fick testat av igår, och det var något vi båda tyckte var grymt skoj! Imorse blev vi upphämtade och utkörda till Buller river där vi åkte Jetboat, en snabb jävla båt som man blir rätt blöt av. Men nu har vi tänkt ta det lugnt här i 2 dagar innan vi åker vidare.
 
Vi har ju nu åkt från toppen av Nya Zeeland hela vägen ner till sydön, med många upplevelser på vägen.
 
- Cathedral Cove kayaking, på havet med en kayak och fick se en av världens bästa stränder från kayaken, där vi även fick hoppa i och bada litta.
- Tamaki Village i Rotorua, den mest betydelse fulla upplevelsen, vi besökte en Maori by där vi blev bemötta av Maori krigare som bjöd in oss till deras by där vi fick se hur det såg ut förr i tiden, lära oss en Haka och en massa annat. Hela kvällen avslutades med en stor Hangi (stor måltid) som tillreddes nergrävt under jorden.
- Black water rafting i Waitomo, vi fick rapella oss ner cirkus 30 meter in i en grotta, där vi åkte runt på gummidäck och kolla lysmaskar, men även klättra upp för vattenfall.
- White water rafting i River Valley, iklädda grodmanskostym hoppade vi ner i en gummibåt och tog oss ner för en flod med vattenfall och massa stenar något av höjdpunkterna på resan än så länge. River Valleys natur var helt otrolig, vi firade även Jul på Nya zeeländskt vis med BBQ och öl.
 
Nyår kommer firas i Franz Josef som enligt ryktena ska ha en otrolig natur!
Här kommer litta bilder från resan!
 
Cathedral Cove, underbar strand och härligt klart vatten.
 
Bay of islands, ett redigt paradis!
 
Nelson lakes, bilden talar för sig själv. Riktigt varmt i vattnet!
 
 
Mount Ngauruhoe (Mount Doom)  efter vi bestigit det.
 
 
Uppe på toppen på Mount Ngauruhoe!
 
 
 
Någonstans ?
 
 
 
Tamaki Village, ber om ursäkt för dållig kvalisort på bilden, men ljuset var inte optimalt 
 
 
En bit från River Valley
 
Nelson Lakes